2022-2023 Yılı Okul Gelişim Planımızın Yıl Sonu Değerlendirmesi

ŞEHİT MUHARREM YANAL ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

OKUL GELİŞİM PLANI SENE SONU DEĞERLENDİRME RAPORU

AKADEMİK BAŞARI ALANI

1.1.Okulumuz öğrencilerinin akademik başarı durumlarının belirlenmesi için kaba değerlendirmeleri yapılacaktır.

2.1. Yapılan kaba değerlendirmeler sonucunda öğrencilerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarının planlanacaktır.

2.2. Planlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarının eğitin öğretim yılı boyunca yürütülecektir.

Maddelerine ilişkin olarak:

Öğrencilerimizin akademik başarılarının belirlenmesi için kaba değerlendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan kaba değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimizin bireyselleştirilmiş eğitim planları öğretmenlerimiz tarafından oluşturulmuştur. Bireyselleştirilmiş eğitim planları yıl boyunca uygulanmış ve herhangi bir sorunla karşılaşılamamıştır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için yıl sonu Bireyselleştirilmiş Eğitim Palanları değerlendirme raporu oluşturulmuştur.

3.1.Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini ve birlikteliklerini gerçekleştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri desteklemek amacıyla öğretmenlerimiz ÖBA ve Tekirdağ Öğretmen Akademisi üzerinden yapılan eğitimlere katılmaya yönelik teşvik edilmiştir.

4.1.4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı için başvuru yapılacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

4006 Tübitak Bilim Fuarlarına başvuru yapılmıştır.

4.2.İhtiyacı olan öğrencilerin belirlenerek tamamlayıcı eğitim faaliyetleri yürütülecektir.

Maddesine ilişkin olarak:

Tamamlayıcı eğitime ihtiyacı olan öğrenciler belirlenmiş olup tamamlayıcı eğitim faaliyetleri öğretmenlerimiz tarafından yıl boyunca yürütülmüştür.

5.1. Okul-aile işbirliğini güçlendirmeye yönelik yılda en az iki kez sınıflar düzeyinde veli toplantıları yapılacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

Okul Aile Birliği ve sınıf düzeyinde veli toplantılarımız 1. Ve 2. Dönem olmak iki kez gerçekleştirilmiştir.

6.1.2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda sınıfların ve okulun fiziki imkanları iyileştirilecektir.

Sınıflarımızın ve atölyelerimizin malzeme ve materyal eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalar başarıyla yürütülmüştür.

DEVAM-DEVAMSIZLIK ALANI

1.1.Veli iletişim bilgileri güncellenecektir.

Maddesine ilişkin olarak:

Okulumuzdaki tüm öğrenci velilerinin bilgileri teyit edilmiştir. İletişim bilgilerinin değiştiren velilerimizin bilgileri güncellenmiştir.

1.2.Sınıf defterlerine öğrenci devamsızlıkları eksiksiz girilecektir.

Maddesine ilişkin olarak:

Öğretmenlerimize 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısında gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Öğretmenlerimiz sınıf defterlerine öğrencilerimizin devamsızlıklarını eksiksiz bir şekilde girmişlerdir.

1.3.Devamsızlık yapan öğrencilerin aileleriyle iletişim kurulup öğrencilerin neden devamsızlık yaptığına ilişkin velilerden bilgi alınacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

Öğretmenlerimiz devamsızlık yapan öğrencilerimizin velileriyle iletişim kurarak, öğrencilerimizin neden devamsızlık yaptıklarına ilişkin velilerimizden bilgi almışlardır.

1.4.Devamsızlık mektupları zamanında velilerin adreslerine yollanacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

Devamsızlık mektupları okul yönetimimiz tarafından velilerimizin adreslerine yollanmıştır.

2.1.Aile bilgi formları aracılığıyla devamsızlık riski olan öğrenciler tespit edilecektir.

Maddesine ilişkin olarak:

3.1.Öğrenciler ve ailelerine yönelik olarak Sağlıklı Yaşam konusunda bilgilendirme broşürü hazırlanacaktır.

3.2.Öğrenciler ve ailelerine yönelik olarak Madde bağımlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yapılacaktır.

3.3.Öğrenciler ve ailelerine yönelik olarak Alkol bağımlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yapılacaktır.

3.4.Öğrenciler ve ailelerine yönelik olarak Sigara bağımlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yapılacaktır.

Maddelerine ilişkin olarak:

Okul rehberlik servisimiz yukarıdaki maddelere ilişkin olarak gerekli çalışmaları yapmıştır.

3.5.Öğrencilere yönelik sosyal faaliyetler planlanacak ve yürütülecektir.

Maddelerine ilişkin olarak:

Okulumuz öğretmenleri yıl içerisinde öğrencilerimize çeşitli gezi faaliyetleri düzenlemiş ayrıca okulumuz içerisinde çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlemişlerdir.

4.1. Devamsızlığın önlenmesi konusunda yürütülen çalışmaların sonuçları aylık olarak değerlendirilecektir.

Maddelerine ilişkin olarak:

Okulumuz BEP birimi gerekli çalışmaları gerçekleştirmiştir.

ÖDÜL VE DİSİPLİN ALANI

1.1.Riskli durumda olan öğrenciler (aile sorunları yaşayan, maddi sorunlar yaşayan, devamsızlık vb. gibi) tespit edilecektir.

1.2. Riskli durumda olan öğrencilerle rehberlik çalışmalarının yapılması .

Maddelerine ilişkin olarak:

Sınıf rehber öğretmenlerimiz ve oku rehberlik servisimiz riskli durumda olan öğrencilerimizi tespit ederek, riskli durumdaki öğrencilerimizle gerekli rehberlik çalışmalarını yıl boyunca yürütmüşlerdir.

6.1. Başarılı ve örnek davranış sergileyen öğrenciler her ay belirlenerek ödüllendirilecektir.

Maddelerine ilişkin olarak:

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz ayın öğrencisi uygulamasıyla başarılı ve örnek davranış gösteren öğrencilerimiz her ay ödüllendirilmişlerdir.

DİĞER ALAN

3.1.Öğrencilerin istihdamlarını arttırmaya yönelik çalışmalar planlanacak ve uygulanacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

İŞKUR ile işbirliğine gidilerek gerekli çalışmalar yürütülmüştür.

3.2.Öğrencilerin staj yapabilecekleri kurumlar araştırılacaktır.

Maddesine ilişkin olarak:

Atölye şeflerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılmıştır.